CAD/CAM + CNC Programozó tanfolyam

OKJ száma:
Tanúsítványt adó képzés

Jelentkezés feltétele: gépipari előismeret

Képzés szintje: emelt

Ha minket választasz, egyszerre tanulhatsz CNC programozást és CAD/CAM modellezést, pályagenerálást! Programozóként képesnek kell lenned akár komplett CNC programok önálló készítésére modell és/vagy műszaki rajz alapján, szükséges gyártási dokumentációk biztosítására, hiányzó információk megadására, gyártás felügyeletére. Óráinkat főállásban ipari területen dolgozó CNC-s szakemberek tartják! (CNC, CAD/CAM programozó mérnök, okl. gépészmérnök)

Hiányszakma

Jelenleg hatalmas az igény egész Európában a szakemberek iránt, ezért képzéseink tematikáit a nagyvállalatokkal szorosan együttműködve dolgozzuk ki, ezzel megteremtve a résztvevőink azonnali elhelyezkedését.

Magas várható jövedelem

Szerződött partnereinknek köszönhetően résztvevőink már kezdőként is kimagasló fizetéseket érhetnek el Magyarországon és Európa számos országában is.

Belföldi és külföldi munkalehetőségek

Több mint 50 szerződött partnerünk várja végzett résztvevőink jelentkezését főként Németországban, Hollandiában és Ausztriában, de számos kiemelt pozíció elérhető Magyarországon is.

Gyakorlatias, használható tudás

Minden tanfolyamunkon arra törekszünk, hogy résztvevőink a lehető legjobban használható tudást kapják és a jövőben valóban kamatoztathassák azt leendő munkahelyeiken.

Modulok

1. Ismétlés, felzárkóztatás

2. CAD/CAM képzés

3. CNC képzés

A képzésről

CNC, CAD/CAM programozóként sokrétű, összetett feladatokat kell megoldanod, néha kevés információból, az esetleges hiányosságokat tekintjük át az első 4 alkalommal (Ismétlés, felzárkóztatás: matematika: polár koordináta rendszer, szögfüggvények, vektorok, műszaki rajz: síkmértan, térlátás), szintfelmérő megoldás). Ne ijedj meg, ha van olyan témakör az itt felsoroltak között, amivel még nem találkoztál, elég aktívan részt venned az órákon, esetleg otthon pár órát még rászánni a tananyagokra és megszerzed a szükséges ismereteket!

Ezt követi a 2D-s műszaki rajzkészítés, helyes kontúralkotás (AutoCAD: fólia kezelés, szerkesztő parancsok, vonallánc, méretkényszerek). Majd megismerkedünk a 3D-s modellépítéssel (2D vázlat kényszerek, minta, oldalferdeség, szerelések, rajzsablonok). CAM pályagenerálás során a korábban megalkotott, helyes 3D-s modellt marjuk meg (modell betöltés, nullpont felvétel, maradékanyag, befoglaló határ, érdességmagasság, ciklusok). CNC programozást Heidenhain iTNC 530-as vezérlőn tanulunk, a világ legkedveltebb, leghatékonyabb vezérlője, párbeszédes programozás elvén működik (nem kell észben tartani a G kódokat), képesek leszünk 5tengelyes feladatokat megoldani, akár paraméteresen is! (szerszám lista, bázispont kezelés, kontúrra ráállás/leállás, paraméter lista, polár koordináta rendszer, vágóponti előtolás kezelés, program fordítás: .fwd - .rev, koordináta transzformációk, trohoid marás, ciklusok, DXF konverter, SL-ciklusok, FK: szabad kontúr programozása, nyitott kontúr, korrigált pálya előzetes kiszámítása, Plane-funkciók: Spatial, Relatív). Minden egyes tanórát követően letölthetőek az aktuális órán használt tananyagok, segédletek, file-ok, ill. az oktató által készített órai mintafeladatok is!

Nem szereted a mostani munkádat?
Kevés a jövedelmed?
Nincs megfelelő szakmai végzettséged?
Nehezen találsz stabil, hosszútávú munkát?

Szakmai szókincsfejlesztő angol és német nyelvtanfolyamot indítunk a képzéssel párhuzamosan, ezzel növelve az elhelyezkedési lehetőségeket. Hisz nagyobb esély nyílik azok számára, akik alap szókinccsel rendelkeznek. Az oktatás 100 órás (100 x 60 perc), melynek időpontjait a csoporttal egyeztetve akár hétköznap vagy hétvégén is meg tudjuk tartani.

Fizetés: Az óra költsége 6000 Ft/ 60 perc. Ezt az összeget kell leosztani annyi fővel, ahányan járnak a 100 órás tanfolyamra. Pl. ha 10-en  járnak, akkor 600 Ft/fő/alkalom, ha 12-en akkor 500 Ft/fő/alkalom, értelemszerűen lehet kiscsoportos órákat is tartani, minimális létszám 2-3 fő, ebben az esetben a 6000 Ft 2-3 részre oszlik. Maximális létszám 12-13 fő.

A tanfolyamnak nincs előfeltétele, olyan is jelentkezhet, aki az adott nyelvet még sosem tanulta! Az oktatáson mindenki a saját szintjének megfelelő oktatásban részesül.

Képzéseink során készült videók

Megtérülő

Külföldi és belföldi cégek lehetőséget nyújtanak, hogy akár a képzés ideje alatt, vagy végezetével résztvevőink elhelyezkedjenek. Így a befektetett tanfolyamdíj rövid időn belül megtérül.

Munka és családbarát

Rugalmas oktatási rendszerünknek köszönhetően munka és család mellett is végezhető.

Kamatmentes részletfizetés

Nem kell egy összegben befizetni a tanfolyam díját, hanem havonta egyenlő részletekben is fizethető.